Frequent Asked Question

Q: ‘Kan olie in mijn tandwielkast oneindig mee gaan?’
A: Olie heeft een veel langere standtijd dan verwacht. De belasting op de olie is hier doorslaggevend. Vooral thermische belasting, “overall” warmte of bedrijfstemperatuur tijdens het productieproces en zogenaamde ‘Hotspots’ moeten bekend en in balans zijn.

Q: ‘Wat is de juiste viscositeit voor ons hydraulische pers?’
A: Dat is sterk afhankelijk van de bedrijfstemperatuur die het systeem op volle productiesnelheid ontwikkeld. Elke te smeren onderdeel stelt zijn eigen eisen t.a.v. reinheid én vloeibaarheid van de olie. De oliekeuze moet hier op afgestemd zijn.

Q: ‘Zit er veel verschil tussen een ‘A’merk olie en een onbekend merk’?
A: Hier is de relatie tussen olievolume en belasting erg belangrijk! Is de ratio olievolume/belasting ongunstig, dan is een A- merk verstandiger. Er is helaas een trend dat de olievolumes kleiner worden, terwijl de belasting toeneemt. Het is de vraag of een A-merk olie dit compenseren kan.

Q: ‘Zit er kwaliteitsverschil in olieanalyses en hoe weet ik of ik de juiste gegevens ontvang?’
A: De meetmethodieken zijn veelal wel gestandaardiseerd. Vaak ontbreken er helaas gegevens die nodig zijn om verrassingen en daardoor onderhoud- of herstelkosten te voorkomen. Onze Engineers kunnen u hierin het best adviseren.

Lubrication, Maintenance & Monitoring solutions